fbpx
Psihoterapevtske vsebine

Partnerska/zakonska terapija

Se je skozi leta partnerstva nakopičilo preveč, pa ne vesta kako se ponovno zbližati, brez da bi med vama bil zvrhan kup ponavljajoče preteklosti? Je prisotno ljubosumje? Alkohol? Nesporazumi? Obup? Depresija? Strah? Vzkipljivost in agresija? Ali sta že popolnoma odtujena, apatična in brez energije? Ne najdeta skupne poti? Hkrati pa se imata neizmerno rada in bi si želela še enkrat poskusiti?

 

Namen partnerske terapije je izboljšati zadovoljstvo v odnosu,  izboljšati komunikacijo in razrešiti konflikte. Poglobljena partnerska terapija zajema skupna srečanja in pa individualno obravnavo vsakega posebej.

SKUPNA SREČANJA

Cilj skupnih srečanj je v prisotnosti terapevta razrešiti težave in konflikte, ki ste jih sami neuspešno poskušali sami doma. Tako lažje izstopite iz “vrtenja v krogu”. S treningom se izboljšuje način komunikacije (izražanja in kvalitetnega poslušanja) in zmanjšuje možnost za nastanek novih nesoglasij. Sklenejo se skupni dogovori, ki omogočijo, da se ponovno začne krepiti zaupanje in občutek varnosti, sproščenosti v odnosu.

 

INDIVIDUALNA SREČANJA

Vsak od nas s seboj v odnos prinese družinske vzorce iz svoje primarne družine, vzorce preteklih izkušnje in osebnostne karakteristike, kar pa nam vedno ne služi najbolje. Ko ozavestimo svoje šibke točke in jih s trudom izpopolnimo, vstopamo v odnos drugačni in tako se tudi parnter na nas odziva; drugače. Ker vemo, da ranjeni ljudje, ranijo druge, je pomembno, da oba svoje rane čimbolje zacelita, saj bosta tako lahko vzpostavila bolj trden in spoštljiv odnos. Namen individualnih srečanj je torej podpreti posameznika, da bo zmožen bolj čustveno zrelega odnosa.